Livet som nettstudent

Flere tips for nettstudenten

Trenger du flere tips? På studenttorget finner du noen gode råd. Du kan også lese videre for flere tips om å lykkes som nettstudent.

Tid

En av de klare fordelene med nettstudier er fleksibiliteten det gir til å planlegge timeplanen din. Sørg for at du utnytter denne fordelen på en god måte! Sett av tid til å studere, og hold timeplanen din så godt du kan. Prøv å beregne hvor lang tid du trenger på å utføre visse oppgaver eller lese en artikkel. Ta gjerne tiden på deg selv, så husker du bedre til neste gang hvor mye tid du må sette av for å komme deg gjennom hele pensum.

Lær og delta

Hvordan lærer du best? Er du en morgenfugl, eller nattugle? Dette tar tid å finne ut av, derfor anbefaler vi deg å teste ut hva som fungerer best for deg. Tenk også over hvordan du husker det du lærer. Studier har vist at en kombinasjon av ulike studieteknikker lønner seg over tid.

Kom forberedt til forelesning, og delta aktivt! Les pensum på forhånd, så har du muligheten til å delta aktivt i diskusjoner og å stille gode spørsmål. Ikke vær redd for å ta ordet, det lærer du mye av!

Leave a Reply