Livet som nettstudent

Hvordan lykkes med nettstudier

Du har tatt steget, søkt og fått studieplass på et nettstudium. Gratulerer! Når studiestart nærmer seg, du har kjøpt nødvendig pensum og materiale, tenker du kanskje: Hvordan blir man god på å studere over nettet?

Hvis du er helt ny som nettstudent, finner du mange gode tips på denne siden for noen gode tips fra en tidligere nettstudent til deg som er helt ny! Her skal vi ta en nærmere titt på noen gode tips å ha med seg som nettstudent.

Nettstudier er også studier!

Tips nummer 1 er å tenke på nettstudier som du ville gjort om du gikk på fysiske forelesninger. Det krever selvdisiplin og at du er dedikert til oppgaven nok til at du setter deg ned og tenker: «Nå skal jeg jobbe med x og y».

Sørg for å møte opp til forelesningene, lag en plan og tenk på forelesningene dine som like viktige som fysiske forelesninger er for studenter ellers.

Ansvar for egen læring

Vi hører fra ungdomsskolen av at vi har ansvar for egen læring. Dette gjelder særlig som nettstudent. Sett deg et mål for starten av semesteret og følg opp planen din ukentlig. Les gjerne pensum på forhånd, så er du forberedt til forelesning. Følg godt med når læreren gir beskjed om oppgaver og viktige datoer, enten beskjeden gis i forelesning eller på læringsplattformen.

Studieplass

Sett opp et fast sted der du kan studere. De beste studieplassene har god internettforbindelse, masser av naturlig lys, og lar deg jobbe uforstyrret.

Leave a Reply