Introduserer: Nettstudier!

Hvorfor nettbaserte studier?

Det er mange gode grunner til å velge nettbaserte studier framfor den tradisjonelle ruten. Høgskolen i Kristiania gir deg 5 gode grunner til hvorfor du bør velge nettbaserte studier. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av grunnene til at studenter velger å studere online.

Fleksibilitet

Med nettstudier kan man studere akkurat hvor man vil, og der man er, så lenge man har en stabil internettforbindelse tilgjengelig. Nettbaserte studier er særlig populære blant de som ikke er typiske studenter, som for eksempel:

  • foreldre med små barn
  • hjemmeværende mødre som ikke har utdannelse, men som nå har mulighet til det ettersom barna starter på skole
  • de som allerede har en fulltidsjobb, men ønsker seg et karriereskifte eller mer utdanning
  • de som bor langt unna studiesteder uten mulighet for eller ønske om å flytte
  • arbeidstakere som reiser i forbindelse med jobben
  • arbeidstakere som mangler et par fag for å fullføre videregående skole

Mange nettstudier er dessuten tilpasset å kunne gjennomføres på deltid, noe som gir ytterligere fleksibilitet og muligheten til å tilpasse studiet etter din timeplan. Med nettstudier kan du studere hvor du vil, til en tid som passer deg!

En annerledes CV

Ved å fremheve at utdanningen din er nettbasert på CV-en din, viser du fremtidige arbeidsgivere ikke bare at du har kompetanse på fagområdet ditt, men også at du har gode digitale ferdigheter. Dette er viktig som arbeidstaker i det 21. århundret!

Nettstudier krever mye av studenten: Man må være motivert og selvdisiplinert, og dette er også ferdigheter som arbeidsgivere ser etter. Du må dessuten legge opp timeplanen selv, samtidig som man gjerne sjonglerer familieliv og jobb ved siden av slik mange nettstudenter gjør. Ved dette lærer du å strukturere tiden din og organisere arbeidsoppgaver. Disse ferdighetene bør du også trekke frem på CV-en din.

Når man studerer på nettet er det ikke bare forelesninger som strømmes eller vises i videoopptak, du kan også få skriftlige oppgaver, quizer, videosamtaler med gruppediskusjoner, og mer. Det krever at du lærer å samarbeide med andre via digitale kanaler, noe mange arbeidsgivere forventer særlig etter pandemien og halvannet år med hjemmekontor. Da er det en fordel å ha lært dette på studiet fra dag én!

Spar tid og penger

En av fordelene med å studere på nett, er at man sparer både tid og penger. Det kan være dyrt å kjøre eller ta tog og buss til skolen fra hjemstedet, særlig dersom man bor et stykke unna studiestedet. Det er også dyrt å flytte dersom du bor langt unna, og det ikke er mulig å dagpendle til studiestedet. Samtidig som du sparer penger, sparer du tid.

Med nettstudier kan du studere hjemmefra, og du kan tilpasse studiet til din hverdag. Dette er en kjempefordel dersom du blir syk, eller barna får en krise på skolen som gjør at du må slippe alt og hente dem.

Leave a Reply